Za učinkovito, varno in kakovostno vadbo skrbi:

Tadeja Rajer,

mag. farm. in učiteljica joge (500RYT reg.

pri Yoga Alliance) z dolgoletnimi izkušnjami učenja individualne in skupinske joge doma in

v tujini.

 

Joga se je v zadnjem času tako raziširila, da je na naših straneh ne bomo podrobno predstavljali, vas pa vabimo, da jo izkusite.  Prvi obisk je brezplačen, vendar le ob predhodni prijavi.

 

Če vas kljub temu zanima več o jogi, si lahko preberete v JOGA teorija:

 

 

ZAKAJ JOGA?

 

KAJ JE JOGA?

 

TARA SE PREDSTAVI

CELOSTNA

TERAPIJA

INFORMACIJSKA

DIAGNOSTIKA

HOMEOPATIJA

NAROČANJE

ZIMZELENI HOMEOPATSKI

NASVETI

SYNERGY

IZOBRAŽEVANJA

PODPORA

CELOSTNI TERAPIJI

TARA JOGA

SKUPINSKA VADBA

INDIVIDUALNA VADBA

URNIK, LOKACIJA

SVET MEDITACIJE

OSHO AKTIVNE MEDITACIJE

MEDITATIVNE
TERAPIJE

TARA RAZVAJANJE

DOGODKI

TARA

SE PREDSTAVI

CELOSTNA

TERAPIJA

DOGODKI

f

“Malo prakse velja več kot tona teorije.” Sivananda

JOGA TEORIJA

 

Zakaj joga?

Kljub izjemnemu napredku in zlati dobi v kateri živimo  - uporabljamo tehnološke izume, ki jih pred 5000 leti še niso poznali, obstaja neki toda. Novodobni čas prinaša za sabo posledice - izgubili  smo stik z naravo, stik s svojo bitjo, človek postaja vse bolj nezadovoljen, na obrazih ni smehljajev temeveč nervoza, žalostni pogledi, pogoste so ukrivljene hrbtenice. Da izpraznimo leno črevesje, odpravimo glavobole potrebujemo goro zdravil itd. A če hočemo karkoli spremeniti, moramo začeti pri samem sebi – in to možnost nam daje joga.

Ponuja praktične metode s katerimi vplivamo na um in telo. Namen vadbe je, da izkusimo stanje povezanosti z vsem kar obstaja, kar označuje tudi sama beseda yug iz katere izhaja (enost, ponovno povezati).

 

Kaj je joga?

Joga je starodavna znanost in umetnost. Nihče pravzaprav ne ve točno kdaj je nastala, legende pa pravijo, da se je začela odkar obstaja svet. Kot prvega jogija opisujejo na ozemlju Indije Šivo. Skozi dolgo obdobje je stopilo na pot joge veliko modrecev. Vsak izmed njih je pustil svoj odtis, ki mu je možno slediti oziroma pustiti svojega.

“Tehnika joge je katerakoli disciplina s katero pride človek v stanje joge. Vsaka tehnika, ki jo vztrajno in zbrano gojimo lahko privede do višje stopnje zavesti, ki ustreza stanju joge. Tako lahko govorimo o jogi umetnosti, o jogi znanosti, o jogi slovnice, o jogi ljubezni, o jogi razmišljanja, itd. Če jo vzamemo za svojo, zahteva na začetku strogo in natančno disciplino.”

Andre van Lisbeth, Učim se joge